RESULTAT DREVPROVS-SM 2011-11-11


Plac. SM-poäng Hundens namn Ras Ägare Avdelning
           
1 170p Around Jar Of Jam PBGV Annika Löfgren Väst
           
2 147p Mynta BFdB Håkan Hemäng Öst
           
3 107p Hovrikets Hazze Han-E-Ball BFdB Anders Marklund Nord-Östra
           
4 105p Silkesdalens Ricco-Bison PBGV Torben Karlsson SM-vinnaren 2010
           
5 105p Hovriket’s Koffee Konfetti BFdB Fabbe Nilsson Mellan
           
6 45p Star Ban Zmilla BAN Ture Davidsson Syd
         

 

LITEN RAPPORT FRÅN DREVPROVS-SM I GYSINGE.
 
Liten rapport från Gysinge. Scott blev femma med samma poäng som fyran. Rico hade högre poäng på lydnad vilket prioriteras, men eftersom deras totala egenskapspoäng var samma så lär ju Scott varit bättre på nåt annat.
Det var överlag viltfattiga marker men det blev upptag efter 20 minuter, drevet gjorde 3 bukter sedan försvann det långt utanför rutan. Mina 2 domare visade sig dock vara löpare av klass så vi fick kopplat efter ca: 1,5 timme. Det hela resulterade i 60 drevpoäng. 
På väg in i rutan fick vi griskänning och där vill jag inte släppa utan vi gick vidare. Släpp i en åkerkant och han gjorde ett grymt arbete med att hitta ett smaldjur, väckte försiktigt i 500 meter och fick upp. Drevet buktade bra men kom ut för att korsa ängen där vi stod, djuret vände och gick rakt norr. Där låg ett större vattendrag i vägen som han inte kom över. Tyvärr hade domarens klocka inte uppnått 30 minuter.
Han kom tillbaka i bakspår men nu hann vi inte få viltkontakt innan klockan var 1130 så då blev det kaffe och prinskorv istället.
 
Poängbedömningen var så att om drevet var över 30 minuter får du räkna hela drevtiden som poäng dock max 60. Det skiljde 3 drevminuter för att bli 3:a. Hade andradrevet varat några minuter till så hade vi fått minst 30 poäng till och varit 3:a, 43 minuter och vi hade varit 2:a. Nu fick vi 0. 
 
Det var tight och en mycket trevlig upplevelse. Kommer säkerligen att försöka komma med igeScott tyckte det blåa täcket var snyggt.
/Magnus