JUBILEUMSFIRANDE PÅ TRANHEM

Lördagen den 24 augusti 2012 firades 20-års jubilet för SBAK-Mellan hos Pernilla och Gustav Thelin på Tranhems gård strax norr om Karlstad. Runt om i Värmland hade regnet öst ner under dagen men här sken solen i kapp med deltagarna som hade strömmat till från när och fjärran.

 

Besök vid hjorthägnet

Jubilet började med en rundvandring vid hjorthägnen. På gården finns flera hägn med mufflonfår, dovhjort och kronhjort. Bland dovhjortarna gick det även en häst och mådde gott.

 

Utfodring

Kronhjortarna blir utfodrade med hjälp av fyrhjulingen och de kom från alla håll när de hörde ljudet från fyrhjulingen.

 

Det fanns totalt cirka 450 hjortar på gården.

 

 

Vi fick en lektion i hur man på bästa sätt styckar ett hjortdjur. Givetvis fanns det olika alternativ beroende på om det var dags för grillsäsong, en värmande gryta i höstrusket eller  festligheter vid vid jul eller påsk. Allt såg väldigt lätt ut om man kan!

 

Alla försökte lägga allt soms sas och visades på minnet. Cirka en kvart skall det ta för att stycka färdigt ett lamm eller rådjur.

 

Efter rundvandringen på gården var det dags med förrätt med delikatesser från gårdsbutiken. egentiilverkad salami, rökt häst, älg, lamm, nöt och importerade Franska ostar.

 

 

Efter förrätten blev vi bjudna på nygrillat kött, hemgjorda korvar och potatissallad.

 

 

Det är tjugo år sedan SBAK-Mellan bildades och de eldsjälar som jobbat hårt för klubben hedrades med diplom och blommor.

Från vänster Ingrid Lindström, Carina Eriksson, Barbro Hägg och Kristina Ljunggren.

Även Lars Hägg, Åsa och Folke Jonsson hedras med diplom och blomster.

Händelser & Historik