Presentation av styrelsemedlemmar i SBaK Mellan

 

Ordförande - Ulrik Fauhlér

Ordförande_Ulrik_Karlsson_1    Ordförande_Ulrik_Karlsson_2  

Ulrik Fauhlér - ordförande sedan årsmötet i mars 2015.

Jag är en glad och positiv naturmänniska mår alltid bäst av att få vara ute. Bor med min fru Pernilla i Sunne, vackra Fryksdalen och har utflugna barn. Sommartid ägnas åt att vara på sjön, fiska, vattenskidåkning, fjällvandring, vandra i skog & mark. Under hösten jagar vi mycket med våra jakthundar på många olika ställen i Sverige.

Har idag två Basset Fauve de Bretagne, SEJCH SEVCH Elvira eller kallad "Chelsea" och hon är mamma till vår andra fauve, SEJCH, SEVCH, SEUCH Pebbles-Flinta samt en Jaktlabrador vid namn Games A´kleja. Vi fastnade för Fauven för att den är en så lugn och behaglig familjehund och en riktig racer i skogen. Ägnar mycket tid åt lydnadsträning samt att hålla hundarna och mig själv i form. Ett träningsfreak om andra får tycka... Är ingen utpräglad ”hundmänniska” men har alltid med hundarna överallt från stugan i ödemarken till storstadens myller.

Vintertid är det längdskidåkning, utförsåkning, vinterfiske och mycket skoteråkning som gäller och då är hundarna givetvis med. Håller på att försöka utbilda mig till drevprovsdomare och har också gått ett antal olika kurser i viltspår vilket gör att man börja känna sina egna hundar och Basset-raserna. Jag har även en liten fot i Svenska Basset Fauve klubben och där deltagit på en hel del intressanta möten och sammankomster i rasklubbens regi.

 

Vice ordförande & Kassör - Niklas Dahlström

 

Niklas Dahlström

 

 

Sekreterare - Tomas Luthman


Jag heter Tomas Luthman och är sekreterare sedan årsmötet 2019 och innan dess suppleant ett par år .

Jag bor i Örebro och har en Basset Fauve tik som heter Betty som är tre år. Betty är min första hund överhuvudtaget och jag är en aningslös amatör när det gäller jakthundar. Tanken är att jaga rådjur med henne, men även ha henne som spårhund på eftersök.

Numera går största delen av fritiden åt att träna min hund och att försöka lära mig så mycket om henne och jakten med denna ras. 

 

Ledamot - Hans Thyr

Jag bor i Örebro tillsammans med min fru. Vi tillbringar också en stor del av vår tid på torpet i Saxån, Värmland. Jag slutade arbeta för några år sedan så nu blir det mera tid i skogen. Jakten och hundarna är det största fritidsintresset men jag är också golfare och åker gärna längdåkning. Det blir mycket tid i skogen med viltvård och att ställa i ordning inför kommande jakter men också fisk samt svamp- och bärplockning. När jag växte upp var det jämthundar som gällde och mina första egna hundar var jämthundar. Älgjakten är fortfarande i schemat, både i Närke, Värmland och Dalarna. Sedan 2006 är det dock jakt på dovhjort som är huvudsaken. Då skaffade vi också vår första Bassett, en petit. Därefter har det varit Fauvar. Jag är intresserad av att meritera mina hundar både på utställning, viltspår och drevprov. All meritering är viktig för att få fram lämpliga hundar för avel av våra härliga hundar! Fotot på Hovriket´s Ylle Yrväder är från när han blev klar viltspårchampion vid 1,5 år ålder. Jag ser fram emot att möta er alla i min roll som drevprovskommissarie och jag uppmanar alla att starta sina hundar på drevprov

070-2137380

 

 

Ledamot - Magnus GustavssonMagnus och Cilla

Magnus Gustavsson – Styrelsemedlem sedan 2017
Jag bor tillsammans med sambo, en son och en Petit Basset som heter Cilla på en gård en bit utanför Sunne, Värmland. På fritiden spenderar vi så mycket tid som möjligt i skog och mark, det blir en del jakt och fiske.
Cilla är familjens första hund och vi valde rasen för som det heter ”det är en ängel hemmet och en djävul i skogen”, något som verkligen stämmer! Min favoritjaktform är rådjursjakt med drivande hund och under höstarna jagar jag och Cilla så mycket som möjligt. Det blir även en hel del älgjakt för min del. Utöver det så är vi ute på en hel del trafikeftersök.
Att vara styrelsesuppleant var mitt första uppdrag i Bassetklubben och nu som ledamot och jag har varit drevprovskommisarie men lämnat över det till Hans Thyr, ser jag mycket fram emot många intressanta träffar och diskussioner framöver i klubben.

 

Suppleant - Boel Johansson

Styrelsesuppleant sedan 2019

 

Suppleant - Patrik Olsson

Styrelsesuppleant sedan 2019

 

Suppleant - Niclas Alvebratt

Styrelsesuppleant sedan 2018